Nieuws

Teamcoaching bij Wellantcollege Dordrecht

Werken in een nieuw samengesteld team en de neuzen dezelfde kant op krijgen. Dat was de wens van het team groen/blauw van het Wellantcollege in Dordrecht. Ine Bimbergen en Martelli van Velthuysen van Groeien in Organisaties verzorgden in 2020 / 2021 twee dagsessies voor ons in een teamtraining.
Wat wij als ontzettend prettig ervaren hebben is dat er enerzijds ruimte werd geboden voor het uiten van emoties en eigen inbreng terwijl aan de andere kant een structuur aangebracht wordt en het doel in de gaten gehouden wordt. De afwisseling van werkvorm zorgt er voor dat de dag als prettig ervaren wordt terwijl het toch een hele intensieve training is. De persoonlijke voorbereiding en nabespreking hebben ook zeer positief bijgedragen. Mochten we weer behoefte hebben aan een stukje teambuilding en -training dan kloppen we graag weer aan.

Namens het team G/B van Wellantcollege Dordrecht,
Monique de Carpentier

Donatie

Beste Hennie,
Hartelijk dank voor de mooie donatie van 500,- euro die je 12 december 2020 namens Groeien in Organisaties hebt gedaan. Mede dankzij deze donatie kan de Voedselbank Groesbeek e.o. ook het komend jaar voedselpakketten verzorgen voor hen die het nodig hebben in de gemeenten Berg en Dal en Heumen.

Met vriendelijke groet,
Dirk van Rens,
Voedselbank Groesbeek en omstreken

Donatie

Beste mensen,
Wat een geweldig mooi bericht! Echt bijzonder om te lezen dat ons mooie project van stichting Sama Ngedema ‘zo warm’ wordt gedragen door het netwerk van Groeien in Organisaties. Nogmaals ontzettend bedankt voor de gift van 300,- euro namens ons in Nederland, maar vooral DANK namens de mooie kinderen en het netwerk in Gambia.
Dankzij jullie bijdrage kunnen 6 kinderen een jaar naar school, hebben ze meer kansen om de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken. Onderwijs is de sleutel tot een positieve verandering! Om onze ontwikkelingen te volgen of om nog meer te lezen zijn jullie welkom op www.stichtingsama.com

Vriendelijke groetjes
Emmy van den Broek-Tielemans

Stof tot nadenken

Deze tijd vraagt om het aanpakken van fundamentele veranderingen. Ook binnen organisaties. Samen met Jaap van der Mei schreef Ine Bimbergen een boek dat kan helpen om een werkelijk omslag te realiseren. Voor veranderingen weglopen of nog beter ons best doen, werkt namelijk niet. Overtuigingen durven onderzoeken wel. Net zoals zelf ontdekken en ervaren welke andere keuzes er zijn. Op zoek naar wat ondersteuning en nieuwsgierig geworden? Bestel dan op www.managementboek.nl

Applaus voor de zorg!

Beste mensen, als medewerkers in de Zorg willen wij jullie op deze wijze even een hart onder de riem steken. Er wordt in deze moeilijke tijden met het Coronavirus veel van jullie deskundigheid, inzet en vooral uithoudingsvermogen gevraagd. Weet dat heel veel Nederlanders jullie ondersteunen en het applaus is voor jullie allen! Mochten we op enigerlei wijze ondersteuning kunnen bieden dan mag je dat per omgaande aan ons laten weten. Er staan anders, om niet, tal van mensen uit ons netwerk van Groeien in Organisaties als klankbord of voor coaching voor jullie klaar! Een belletje of mailtje is voldoende. Veel succes met alle werkzaamheden, hou vol en blijf gezond!
Met vriendelijke groeten, namens het netwerk van Groeien in Organisaties,

Hennie Grol

Referentie op teambuilding Beleidsteam vastgoed en Gebouwen en Techniek Gelre ziekenhuizen

Op 27 en 28 juni 2019 heeft het leidinggevend team (beleidsteam) van vastgoed, Gebouwen en Techniek van Gelre ziekenhuizen in Handel twee teambuildingsdagen gevolgd. Dit onder de deskundigheid van procesbegeleider Hennie Grol, van Groeien in Organisaties, de heer Marcel Rozer voor onderdeel groepscohesie en de heer Herman Frederiks voor outdoor oefeningen gebaseerd op samenwerken.

We hebben deze dagen voor het groepsproces van het leidinggevend kader als zeer positief ervaren. In turbulente tijden is het belangrijk dat je als team een goede onderlinge samenwerking uitstraalt om invloeden van buiten of binnen je organisatie op de juiste wijze weerstand te bieden.

In de gehouden outdoor oefeningen kwamen elementen m.b.t. gedrag, samenwerken, rollen en effectief samenwerken naar voren en werd alles met behulp van videoanalyses heel helder wat ons als team sterker heeft gemaakt. Bedankt!​

Ben Meijer
Hoofd techniek Gelre ziekenhuizen Apeldoorn

Een dankwoord van de Stichting Kledingbank Nijmegen e.o. richting “Groeien in organisaties” een netwerkorganisatie met trainers, acteurs en assessmentbeoordelaars.

Wij willen jullie organisatie van harte danken voor de gulle gift van in totaal €500 euro die wij dit jaar 2019 mochten ontvangen van jullie.

Wat doen wij:
Wij verzorgen kledinguitgifte voor mensen die zelf geen kleding kunnen betalen. Hierbij worden standaard nieuw ondergoed en sokken verstrekt. Om dit te bekostigen zijn wij afhankelijk van donaties.
Om de kledinguitgifte te kunnen bewerkstelligen moet er wel eerst het nodige gesorteerd, uitgezocht en schoongemaakt etc. worden. Hiervoor zijn veel vrijwilligers nodig. Al deze vrijwilligers op hun beurt moeten goed georganiseerd worden en hiervoor zijn dan ook weer de nodige coördinator-vrijwilligers nodig.

Namens de Stichting Kledingbank Nijmegen e.o.
Penningmeester
Marja Kom

Opname RTL-Z​

Opname 18 juni 2019 van een opfriscursus voor assessoren bij UMCG Ambulancezorg in Tynaarlo voor het RTL programma How it's done dat 28 september 2019 om 17.00 wordt uitgezonden op RTL Z. ​

DONATIE Quiet Community Nijmegen

‘Beste Martelli, Ik wil alle 'ph-dev.nl/groeien'-collega's heel hartelijk bedanken voor jullie ondersteuning van € 325 voor de Quiet Community Nijmegen. Zoals je weet zijn we volop bezig om in Nijmegen armoede te verzachten, om mensen in armoede te versterken en het verhaal van armoede te vertellen. Dat doen we naar Tilburgs model en op een bijzondere manier. In aanvulling op het werk dat voedselbanken en kledingbanken doen, regelen wij namelijk dat mensen in armoede iets extra's krijgen om van te genieten. Zodat er iets echt leuks is om naar uit te kijken. Bij Quiet hebben we daarom een sponsorteam dat Nijmeegse ondernemers werft om een dienst of product weg te geven. Dat doen zij uit menselijkheid en omdat ze graag iets van hun passie delen. Onze members krijgen daardoor via een digitale marktplaats zo'n 6 keer per jaar iets leuks aangeboden, bijvoorbeeld een keertje naar de kapper, yogalessen, uit eten met 4 personen, met het hele gezin naar de pannenkoekenboot, of kaartjes voor een film of voetbalwedstrijd. Bij Quiet Nijmegen werken we tot nu toe alleen met vrijwilligers, en we krijgen best veel, maar we moeten toch ons kantoor met spoed nog wat beter toerusten. Daar gaan we het geld van jullie voor gebruiken. Dank en hartelijke groeten namens alle 'Quietiers'!’ Brigitte Theeuwen, Voorzitter Quiet Community Nijmegen

Voedselbank Groesbeek 8 januari 2019

Beste Hennie,
namens Stichting Voedselbank Groesbeek e.o. wil ik jou en het ondernemerscollectief hartelijk bedanken voor de bijdrage van € 500,-- ten behoeve van de aanschaf van één of meerdere banners.
We zijn daar uiteraard erg blij mee. Hopelijk ben je bij de volgende inzamelingsactie weer van de partij en kun je het resultaat bewonderen.
We gaan er op korte termijn mee aan de slag!

Met vriendelijke groet,
Bernadette Berends
secretaris Stichting Voedselbank Groesbeek en omstreken ​ Brigitte Theeuwen, Voorzitter Quiet Community Nijmegen

Donatie Stichting Vluchteling

Op 24 juni 2017 heeft Groeien in Organisaties tijdens een feestelijke bijeenkomst bij haar netwerk 1000 euro opgehaald voor de Stichting Vluchteling, bedoeld voor de opvang van Syrische kinderen in kampen in de regio. Op de foto's zie je trainers Ellen Lejeune die het spel "over de streep" uitlegt en Martelli van Velthuysen en Hennie Grol die het belang van het werk van de Stichting Vluchteling benadrukken.

Training coachingtools BPV Wellantcollege

Op woensdag 16 maart 2016 heeft een aantal collega's van MBO Wellantcollege de training coachingtools BPV afgerond. Tijdens het programma, verdeeld over 3 dagdelen, is ingegaan op de begeleiding van studenten bij de beroepspraktijkvorming (BPV). De training is, in opdracht van Wellantcollege, ontwikkeld door Hennie Grol en Suzan Eijkelenboom van "Groeien in Organisaties". De deelnemers waren na afloop zeer enthousiast over de inhoud van het programma. De training voldeed aan de verwachtingen en is als zeer waardevol ervaren. Het coachen op school is dagelijkse kost, maar het goed begeleiden van studenten bij hun werkervaringen op het leerbedrijf is andere koek. Met het inzetten van deze training denkt Wellant een antwoord te hebben gevonden op het verbeteren van de verbinding tussen onderwijs en beroepspraktijkvorming, vanuit de gedachte "je bent zo goed als de beste ervaring van je leerbedrijven".
Verschenen op het intranet van Wellantcollege.

Sluit Menu