Acteurs

Groeien in Organisaties werkt samen met enkele acteurs

Maaike

Maaike Ament

Ik werk sinds 2003 als trainings- en assesmentacteur, moderator en communicatietrainer in maatschappelijke organisaties.
In mijn werk als trainingsacteur vind ik het belangrijk om de cursist op een laagdrempelige manier te laten oefenen met zijn/ haar persoonlijke ontwikkelingspunten. Ik zie mijzelf als gedragsleverancier, die door de ander een spiegel voor te houden, hem kan helpen om meer bewustzijn en effectiviteit te ontwikkelen in de gespreksvaardigheden. 
In assessments bied ik kandidaten de mogelijkheid om alles wat er geleerd is in de training, te laten zien.
Als (mede) beoordelaar weet ik mijn feedback helder te formuleren en kijk ik zowel holistisch als op detailniveau naar wat de kandidaat heeft laten zien.
Ik ben opgeleid als dramatherapeut en theaterdocent, en werk sinds 2019 als examinator/ beoordelaar voor MBO opleidingen in de ouderenzorg en voor MBO opleidingen in het openbaar vervoer.
Ik ben sinds 2021 aangesloten bij het netwerk van Groeien in Organisaties, en haal er veel plezier uit om samen met mijn collega’s het beste naar boven te brengen in onze cursisten, zodat zij het zelfde kunnen doen bij hun studenten.
Meer over mij en mijn werk kun je lezen op www.maaikeament.nl

Adri

Adri van Apeldoorn

(1981) A3 biedt cursisten een bijzonder moment van herkenning en daagt hen uit nieuwe talenten in zichzelf te ontdekken. Ze ziet zichzelf als levend oefenmateriaal, tijdens de training. U kunt contact opnemen met A3 via 06-55783982
Ronald

Ronald Armbrust

(1969). Ronald groeide op in West Berlijn, woont in Nijmegen en heeft na de toneelacademie in een aantal producties een rol gespeeld. Hij speelde onder andere de rol van Tim in de film Zwartboek. Zwartboek is bekroond als beste Nederlandse speelfilm van de laatste 25 jaar. Contactopname met Ronald kan met een e-mail naar: ronaldarmbrust@gmail.com
Agnes Bergmeijer1

Agnes Bergmeijer

uit Nijmegen, is na haar afstuderen aan de Toneelacademie in Maastricht jaren lang als actrice verbonden aan theatergezelschap Teneeter en Kwatta. Na het volgen van een vervolgopleiding Presentatie coaching is zij sinds twee jaar ook werkzaam als prestentatietrainer/coach. Daarnaast is zij al jaren werkzaam als trainingsactrice en werkt sinds 2010 met veel plezier voor Groeien in Organisatie. Agnes is bereikbaar: agnesbergmeijer@gmail.com en 06 28056254 of 024 3606482.
Ivo

Ivo Feuth

(1969) Sinds 2000 werk ik als docentdrama op ROC Aventus voor de MBO-opleiding Pedagogisch Werk. Tevens doceer ik hier gespreksvaardigheden. Eerder werkte ik als groepsleider en op de politieacademie als gespreksvaardighedendocent. Naast mijn werk in het onderwijs heb ik mijn eigen bedrijf; Speelse Kracht. Hiervoor werk ik als regisseur, trainingsacteur en weerbaarheidstrainer. Als trainingsacteur stel ik mij in dienst van een training. Dus lever ik gedrag wat er van mij wordt gevraagd. Vaak krijg ik als compliment terug dat het geloofwaardig overkomt. Ik probeer aan te voelen tot hoever ik iemand kan uitdagen maar zal niet over grenzen gaan die ongepast zijn. In een oefenmoment streef ik er juist naar om een kandidaat in zijn of haar kracht te zetten. Als het gepast is, gebruik ik mijn gevoel voor humor om lucht en relativering toe te voegen aan een training. Mijn werkwijze sluit aan bij die van Groeien in Organisaties. Bij andere trainingsbureaus werk ik mee aan gespreksvaardigheden- en agressietrainingen. Wilt u meer informatie kijk dan op www.speelsekracht.nl of mail info@speelsekracht.nl of bel 06-48417186.

Annemarie_van_Haren

Annemarie van Haren

(1973), woonachtig in Amsterdam.
Na de Academie voor Drama in Eindhoven heb ik jarenlang als freelance actrice gewerkt bij verschillende theatergroepen.
Sinds 2003 jaar ben ik ook als trainingsactrice werkzaam in verschillende trainingen. Met veel plezier lever ik gedrag op bestelling. Binnen een veilige setting en vanuit een positieve intentie daag ik de cursist uit naar zijn manier van communiceren te kijken.
Om assessoren te helpen te groeien in hun rol speel ik sinds 2015 bij Groeien in Organisaties de rol als “examen kandidaat” en ervaar ik iedere keer weer de meerwaarde die het heeft om het oefenen voor de cursisten: “Oefening baart kunst.”
Annemarie is per mail bereikbaar via ammievharen@hotmail.com

luca-van-loenen-web

Luca van Loenen

(1990) is geboren en getogen in Amsterdam. Hier heeft hij ook zijn opleiding tot professioneel acteur gevolgd op theaterinstituut De Trap. Naast verschillende rollen in theaterstukken en binnen het improvisatie theater, is hij vooral werkzaam als trainingsacteur. In deze rol beweegt hij de deelnemers om in een veilige omgeving uit hun ‘comfort zone’ te stappen en te gaan experimenteren met ander of nieuw gedrag. Luca geeft gerichte feedback die aansluit bij de persoon en die passend is binnen de doelstellingen van de training. De uitdaging die Luca bij Groeien in Organisaties oppakt is om met zijn spel de deelnemer mogelijkheden te bieden om te leren werken aan de gevraagde competenties. En om de deelnemer te laten groeien natuurlijk!
info@lucavanloenen.nl en 06-24106490

Tim

Tim Pieterson

is in 2016 afgestudeerd als theatermaker. Na verschillende projecten als regisseur merkte hij liever in de trainingswereld actief te willen zijn, om daar met dezelfde scherpte directer verbonden te zijn met het leertraject van de ander. ‘Acteren is jezelf zijn op een moeilijke manier.’ Dat geldt niet alleen wanneer je een rol speelt in het theater, maar zeker ook als je een functie bekleedt. In zijn rol binnen Groeien in Organisaties bewaakt hij als kandidaat graag de authenticiteit van de assessor en drukt zo op een veilige manier zijn stempel op hun leertraject.
Antoinette

Antoinette Thoonen

(1964) Voor mij is het werken als trainingsacteur voor Groeien in Organisaties ontstaan vanuit mijn lange ervaring met improvisatietoneel.

Daarnaast heb ik bij diverse theatergezelschappen teksttoneel gespeeld. Ik heb ervaring als simulatiecliënt bij opleidingen van de Hogeschool Nijmegen- Arnhem en de Radboud Universiteit Nijmegen.
Ook in mijn werk als spelagoog met kinderen met beperkingen komt het inzetten van creativiteit, fantasie en spel veel aan bod. Het transformeren in velerlei rollen met als doel anderen te helpen zich te verbeteren in hun professie, is voor mij steeds weer een plezierig en waardevol onderdeel van dit werk. In ‘levende lijve’ oefenen blijft, hoewel spannend, het meeste inzicht geven. Geloofwaardig en dienstbaar spelen staat hierbij voor mij voorop.
Dat mijn kennis over houtbewerking, huisinrichting, bloemen en dieren hierbij uitgebreid is, is voor het acteerwerk bij het mbo een grappige bijkomstigheid. Zo zie je maar weer dat in elke situatie alle partijen nog blijven leren. Antoinette is te bereiken op 06 14193399 en per e-mail a.thoonen@gmail.com

Jurriën

Jurriën Trappel

(1992) studeerde in 2018 cum laude af aan de Academie voor Theater van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Hij werkt vanuit Amsterdam als theatermaker en -docent, speelt als acteur in educatieve voorstellingen op scholen door heel Nederland en heeft als trainingsacteur ervaring binnen het onderwijs, de hulpverlening, agressietrainingen en de politieacademie. Hij vindt het belangrijk om binnen de trainingen van Groeien een veilige sfeer te creëren waarbij hij echt in dienst staat van de cursisten, zodat zij van deze oefenmomenten kunnen leren. “Ervaringsgericht leren kan spannend zijn, maar het is ook vooral het leukst en meest effectief!” Contact met Jurriën gaat via jurrient@hotmail.com of zijn LinkedIn-pagina.