Nieuws

Teamcoaching bij Wellantcollege Dordrecht

Werken in een nieuw samengesteld team en de neuzen dezelfde kant op krijgen. Dat was de wens van het team groen/blauw van het Wellantcollege in Dordrecht. Ine Bimbergen en Martelli van Velthuysen van Groeien in Organisaties verzorgden in 2020 / 2021 twee dagsessies voor ons in een teamtraining.
Wat wij als ontzettend prettig ervaren hebben is dat er enerzijds ruimte werd geboden voor het uiten van emoties en eigen inbreng terwijl aan de andere kant een structuur aangebracht wordt en het doel in de gaten gehouden wordt. De afwisseling van werkvorm zorgt er voor dat de dag als prettig ervaren wordt terwijl het toch een hele intensieve training is. De persoonlijke voorbereiding en nabespreking hebben ook zeer positief bijgedragen. Mochten we weer behoefte hebben aan een stukje teambuilding en -training dan kloppen we graag weer aan.

Namens het team G/B van Wellantcollege Dordrecht,
Monique de Carpentier

Stof tot nadenken

Deze tijd vraagt om het aanpakken van fundamentele veranderingen. Ook binnen organisaties. Samen met Jaap van der Mei schreef Ine Bimbergen een boek dat kan helpen om een werkelijk omslag te realiseren. Voor veranderingen weglopen of nog beter ons best doen, werkt namelijk niet. Overtuigingen durven onderzoeken wel. Net zoals zelf ontdekken en ervaren welke andere keuzes er zijn. Op zoek naar wat ondersteuning en nieuwsgierig geworden? Bestel dan op www.managementboek.nl

Applaus voor de zorg!

Beste mensen, als medewerkers in de Zorg willen wij jullie op deze wijze even een hart onder de riem steken. Er wordt in deze moeilijke tijden met het Coronavirus veel van jullie deskundigheid, inzet en vooral uithoudingsvermogen gevraagd. Weet dat heel veel Nederlanders jullie ondersteunen en het applaus is voor jullie allen! Mochten we op enigerlei wijze ondersteuning kunnen bieden dan mag je dat per omgaande aan ons laten weten. Er staan anders, om niet, tal van mensen uit ons netwerk van Groeien in Organisaties als klankbord of voor coaching voor jullie klaar! Een belletje of mailtje is voldoende. Veel succes met alle werkzaamheden, hou vol en blijf gezond!
Met vriendelijke groeten, namens het netwerk van Groeien in Organisaties,

Hennie Grol

Referentie op teambuilding Beleidsteam vastgoed en Gebouwen en Techniek Gelre ziekenhuizen

Op 27 en 28 juni 2019 heeft het leidinggevend team (beleidsteam) van vastgoed, Gebouwen en Techniek van Gelre ziekenhuizen in Handel twee teambuildingsdagen gevolgd. Dit onder de deskundigheid van procesbegeleider Hennie Grol, van Groeien in Organisaties, de heer Marcel Rozer voor onderdeel groepscohesie en de heer Herman Frederiks voor outdoor oefeningen gebaseerd op samenwerken.

We hebben deze dagen voor het groepsproces van het leidinggevend kader als zeer positief ervaren. In turbulente tijden is het belangrijk dat je als team een goede onderlinge samenwerking uitstraalt om invloeden van buiten of binnen je organisatie op de juiste wijze weerstand te bieden.

In de gehouden outdoor oefeningen kwamen elementen m.b.t. gedrag, samenwerken, rollen en effectief samenwerken naar voren en werd alles met behulp van videoanalyses heel helder wat ons als team sterker heeft gemaakt. Bedankt!ā€‹

Ben Meijer
Hoofd techniek Gelre ziekenhuizen Apeldoorn

Opname RTL-Zā€‹

Opname 18 juni 2019 van een opfriscursus voor assessoren bij UMCG Ambulancezorg in Tynaarlo voor het RTL programma How it's done dat 28 september 2019 om 17.00 wordt uitgezonden op RTL Z. ā€‹

Training coachingtools BPV Wellantcollege

Op woensdag 16 maart 2016 heeft een aantal collega's van MBO Wellantcollege de training coachingtools BPV afgerond. Tijdens het programma, verdeeld over 3 dagdelen, is ingegaan op de begeleiding van studenten bij de beroepspraktijkvorming (BPV). De training is, in opdracht van Wellantcollege, ontwikkeld door Hennie Grol en Suzan Eijkelenboom van "Groeien in Organisaties". De deelnemers waren na afloop zeer enthousiast over de inhoud van het programma. De training voldeed aan de verwachtingen en is als zeer waardevol ervaren. Het coachen op school is dagelijkse kost, maar het goed begeleiden van studenten bij hun werkervaringen op het leerbedrijf is andere koek. Met het inzetten van deze training denkt Wellant een antwoord te hebben gevonden op het verbeteren van de verbinding tussen onderwijs en beroepspraktijkvorming, vanuit de gedachte "je bent zo goed als de beste ervaring van je leerbedrijven".
Verschenen op het intranet van Wellantcollege.