In gesprek met ouders

Het voeren van oudergesprekken vergt enige oefening. Een goede voorbereiding, een juiste presentatie en een doordachte aanpak kan de ouderavond voor leraren wat gemakkelijker maken.

Voor veel leraren is deze ouderavond een stressvolle aangelegenheid. De onzekerheid over welke ouders zij tegenover zich krijgen en met welke vragen en/of kritiek deze komen speelt voor velen een grote rol. Het gevolg is dat leraren opzien tegen deze steeds weer terugkerende avonden.

In feite is een leraar een hoogopgeleide professional die vol zelfvertrouwen de ouders te woord zou moeten kunnen staan. Deze grondhouding leert u vooral door uw valkuilen in beeld te krijgen en veel te oefenen. Die gelegenheid krijgt u volop in de training “In gesprek met ouders”.

Tijdens deze training is er veel ruimte voor oefening op basis van uw eigen leervragen. U leert op basis van gelijkwaardigheid beter te communiceren met de ouders van uw leerlingen. U ervaart dat de ouders én uzelf participant zijn in de vorming van de leerling. Tijdens de training wordt er bij oefeningen een acteur ingezet en wordt er gebruik gemaakt van video interactieanalyses. Na afloop van de training krijgt u de opnamen van uw oefeningen op dvd thuisgestuurd.

Deze training wordt voor scholen incompany aangeboden vanaf 6 tot maximaal 10 docenten en wordt verzorgd door Groeien in Organisaties met een acteur. Kosten voor deze training zijn €175,- per persoon. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hennie Grol:
06 22938241 of mailen naar info@groeien.org