Diensten

“Gespecialiseerd in het faciliteren van bottum-up veranderingstrajecten en coaching.”

Met Groeien in Organisaties zijn we gespecialiseerd in het faciliteren van bottum-up veranderingstrajecten. In dit soort trajecten verandert de organisatie binnen de aangegeven veranderdoelen, vanuit het perspectief van onder naar boven, waardoor de energie als vanzelf stroomt.

Groeien in Organisaties biedt coaching en intervisie voor individu en teams. Het uitgangspunt voor een coachingstraject is de ontwikkelingsvraag van de manager of medewerker(s). Kenmerkend voor onze werkwijze is dat we werken van waar de energie zit en kijken naar het volle gedeelte van het glas. Iedere coach uit ons netwerk heeft daarbij zijn eigen methoden en technieken. Onze interventies zijn gericht op het maken van wezenlijk contact met je eigen vragen en je eigen antwoorden.

We hebben bijna 20 jaar ervaring in de ontwikkeling en uitvoering van maatwerk-trainingen. Tot onze specialiteiten rekenen we teamtrainingen zowel op management- als op operationeel niveau. Verder verzorgen wij trainingen op het gebied van coaching, coachend leidinggeven, vrijwilligersmanagement, projectmatig werken, procesbegeleiding en train-de-trainer. In het onderwijs en bedrijfsleven verzorgen we opleidingen en trainingen voor assessoren en bieden we gelegenheid tot certificering.

In dit geval staat niet de onderlinge samenwerking, maar de ontwikkeling van een gezamenlijke visie centraal. Zo’n visie omvat niet alleen de toekomst (waar gaan we naar toe), maar ook het heden (waar staan we nu) en de weg die bewandeld wordt om in de gewenste richting te groeien. Belangrijke aandachtspunten hierbij zijn de verbinding van de visie met de omgeving (kansen en bedreigingen), de interne organisatie (sterktes en zwaktes) en de ontwikkeling van draagvlak voor deze visie. Anders gezegd: Hoe zorg je ervoor dat de visie een levende visie is waar alle medewerkers zich mee verbonden voelen.