Herman Frederiks

Outdoor-facilitator, trainer, acteur, assessor

Herman Frederiks (1965) ziet oplossingen en mogelijkheden in elke situatie. Hij is een pionier in hart en nieren. Aanpassen aan omstandigheden en mensen is zijn talent. Door zorgvuldige analyse, respect, openheid en creativiteit ondersteunt hij mens en proces naar duurzame oplossingen. ”Een ervaring is leerzamer dan woorden alleen”, daarom zet hij graag sport, spel en acteren in als middel tijdens trainingen en scholing.

Je kunt gemakkelijker iets of jezelf ten goede veranderen als je begrijpt wat er gebeurt. Dit inzicht krijg je door situaties en gedrag na te bootsen met activiteiten.

Door te reflecteren op “buiten je comfortzone” ervaringen hebben we een krachtig middel om samen relaties te leggen met werkelijke situaties of gedrag. Outdoor is hierbij een geweldig middel, waarbij het niet gaat om hoe extreem iets is. Leuk is het zeker ook!

Met een goede analyse ontwikkelen we een (nieuwe) visie en stellen (nieuwe) doelen. Haalbaarheid, efficiëntie en draagvlak zijn daarbij belangrijke uitgangspunten. Bij het trainen van nieuw gedrag, nieuwe methodes of nieuwe procedures, creëren we nieuwe ervaringen door de methodische inzet van sport en spel.

Deelnemers geven vaak terug dat ze verbaasd zijn dat ze in een betrekkelijk korte tijd zoveel inzichten hebben gekregen, veel leren en concrete doelen en visies hebben weten te ontwikkelen waar ze écht mee aan de slag kunnen in hun persoonlijke of professionele leven.

Momenteel is Herman naast zelfstandig outdoor-trainer, (outdoor-) facilitator, coach en trainer ook docent, coach, assessor en kwaliteits-regisseur in het M/HBO onderwijs.

Herman’s ervaringen in onderwijs, bestuur, management, recreatie, toerisme, bos- en natuurbeheer, cultuurtechniek, veeteelt, akkerbouw, tuinbouw, veredeling, bio-technologie, onderzoek, certificering, facilitaire dienstverlening, zorg, techniek, detailhandel, horeca, zet hij graag voor jou in!